Sådan placer du din bredbåndsrouter bedst i din bolig

(sponsoreret indhold)

De fleste danske hjem har en router placeret et eller andet sted, og det er typisk ikke altid det mest smarte sted i forhold til at få den mest optimale internet forbindelse. Årsagen til dette er nærmest for alle hjem den samme, for det er ikke altid det flotteste stykke teknologi man modtager, når man skifter internet udbyder og får en ny router til sit bredbånd.

Men hvad kan du gøre, for at placere din router bedst så den ser så usynlig ud som muligt, men også så den fungere optimalt, så du ikke mister signal? Det vil vi komme ind på i denne artikel.

Hvor må du ikke placere din router?

Du må ikke gemme din router i det ene hjørne af dit hjem, medmindre at det er det eneste sted hvor du skal bruge internettet. Routeren har nemlig en begrænset rækkehvide, og derfor vil den blive brgrænset, hvis du placere den i et hjørne i huset, hvor der er langt til hvor du skal bruge dit trådløse netværk.

Du skal heller ikke placere din router i køkkenet, da en router generelt ikke er særligt glad for metal, og de fleste har relativt mange genstande i deres køkken som er af metal. Derfor bør du så hvidt det er muligt undgå at tilslutte din router i køkkenet, medmindre det naturligvis er den eneste placering du kan bruge i dit hjem.

Sådan skal du placere din router

https://www.youtube.com/watch?v=RUU6U1zHTbQ

Der er faktisk ikke særligt mange der er klar over at den bedste plads til en router, er hvis den er placeret højt i dit hjem. Årsagen til dette, er faktisk at wifi signalet falder nedaf, jo længere det kommer væk fra routeren. Derudover så gemmer de fleste også deres router i et skab, under en sofa på gulvet og andre steder som skaber forhindringer for signalet, når routeren skal sprede det, hvilket heller ikke er en fordel, da det mindsker signalstyrken.

Køb en ny router med flottere design

Der findes utroligt mange routere derude, hvor nogle er flottere end andre. Derfor kan du vælge selv at købe en router i stedet for at bruge den gratis udgave du har modtaget fra din internetudbyder, som oftest er relativt kedelig, og ikke særligt interessant at kigge på. De findes i alle prisklasser, og for mellem 1000 og 2000 kroner, så kan du få nogle af betydeligt højere kvalitet en den du har fået leveret fra din udbyder.

Teknologien er også vigtig

Hvis du har bredbånd, som er gravet ind for mange år siden, så er placeringen ofte rimelig tilfældig, hvorimod hvis du har fået gravet fibernet ind, så er det gjort for at give dig en internetforbindelse, og så er det ofte gravet ind lidt mere smart. Derudover så vil du med eksempelvis mobilt bredbånd, være nød til at placere den i nærheden af et vindue, da den får internet igennem luften med mobilforbindelsen. Hvis du er i tvivl om hvilke teknologier der findes på bredbånd og internet generelt, så kan du få et overblik på Mit-Bredbaand.dk. Dog skal du også lægge mærke til prisforskellene der er på de forskellige teknologier indenfor internet og lignende.