Dyre vaner

Går du meget op i boligindretning? Så er du måske en af dem, der bruger mange penge på interiør og design. Det kan være en dyr affære. 

Boligtrends koster penge

Det er dyrt at leve godt. Dyre møbler, mærkevarer og de nyeste trend. Det kan være svært at følge med, og det kan være hårdt for økonomien, hvis du gerne vil have det nyeste nye.

Selv hvis du køber det meste antik, kan det blive en dyr fornøjelse, for også vintage og antik har vundet stort indpas i danskernes hjem, derfor er prisen på disse også steget.

Vi kender det alle sammen, at vi ville ønske vi havde flere penge. Det er heldigvis blevet populært at sælge og købe ting brugt, derfor er der også penge at hente, hvis du selv de ting, du ikke længere har brug.

Spar op til det du drømmer om

Der er også en anden måde at spare op på. Det kan være en god idé, at lave en investering, hvis du godt kunne tænke dig at få flere penge ind på opsparingen.

De sidste par år er det blevet særligt populært at investere i kryptovaluta, som er en digital valuta.

Som med alt andet på internettet, skal man være opmærksom, når man handler med digital valuta. Det kan derfor være en god idé, at sætte sig ind i, hvordan man handler med kryptovaluta på en sikker måde, inden man bevæger sig ud i det.

I denne artikel kan læse mere om, hvad du skal være opmærksom på, inden du handler på nettet.

Black Friday og alle de gode tilbud

Der er uden tvivl mange penge at spare Black Friday. Det amerikanske fænomen fik sit indtog i Danmark i 2013 og har siden vokset sig stort. I dag holder langt de fleste butikker og webshops åbent med Black Friday-tilbud, så forbrugerne kan have en fest og spare penge.

Virksomhedernes interesse

Det er i virksomhedernes interesse at holde Black Friday, fordi de øger deres salg og dermed også omsætningen, når de sælger varer billigere end de plejer gøre. Det giver dig som forbruger mulighed for at spare penge eller købe flere varer til samme pris, som du normalvis skal give for én.

Et af de områder, hvor Black Friday i USA har betydet store besparelser for forbrugerne, er i forhold til elektronik. I Danmark er elektronik generelt dyrt, men der findes løsninger til at gøre det hele meget billigere. Her kan du finde flere tips til, hvordan du skal jagte elektronik på Black Friday.

Få fat på julegaverne tidligt

Det kan godt svare sig at få fat på årets julegaver tidligt. Julen falder på en tirsdag i år, så selvom d. 23. december er en mandag, er det irriterende at skulle have fat i julegaverne i sidste øjeblik. Det slipper du for, hvis du allerede på Black Friday har købt dine julegaver.

Sådan placer du din bredbåndsrouter bedst i din bolig

(sponsoreret indhold)

De fleste danske hjem har en router placeret et eller andet sted, og det er typisk ikke altid det mest smarte sted i forhold til at få den mest optimale internet forbindelse. Årsagen til dette er nærmest for alle hjem den samme, for det er ikke altid det flotteste stykke teknologi man modtager, når man skifter internet udbyder og får en ny router til sit bredbånd.

Men hvad kan du gøre, for at placere din router bedst så den ser så usynlig ud som muligt, men også så den fungere optimalt, så du ikke mister signal? Det vil vi komme ind på i denne artikel.

Hvor må du ikke placere din router?

Du må ikke gemme din router i det ene hjørne af dit hjem, medmindre at det er det eneste sted hvor du skal bruge internettet. Routeren har nemlig en begrænset rækkehvide, og derfor vil den blive brgrænset, hvis du placere den i et hjørne i huset, hvor der er langt til hvor du skal bruge dit trådløse netværk.

Du skal heller ikke placere din router i køkkenet, da en router generelt ikke er særligt glad for metal, og de fleste har relativt mange genstande i deres køkken som er af metal. Derfor bør du så hvidt det er muligt undgå at tilslutte din router i køkkenet, medmindre det naturligvis er den eneste placering du kan bruge i dit hjem.

Sådan skal du placere din router

https://www.youtube.com/watch?v=RUU6U1zHTbQ

Der er faktisk ikke særligt mange der er klar over at den bedste plads til en router, er hvis den er placeret højt i dit hjem. Årsagen til dette, er faktisk at wifi signalet falder nedaf, jo længere det kommer væk fra routeren. Derudover så gemmer de fleste også deres router i et skab, under en sofa på gulvet og andre steder som skaber forhindringer for signalet, når routeren skal sprede det, hvilket heller ikke er en fordel, da det mindsker signalstyrken.

Køb en ny router med flottere design

Der findes utroligt mange routere derude, hvor nogle er flottere end andre. Derfor kan du vælge selv at købe en router i stedet for at bruge den gratis udgave du har modtaget fra din internetudbyder, som oftest er relativt kedelig, og ikke særligt interessant at kigge på. De findes i alle prisklasser, og for mellem 1000 og 2000 kroner, så kan du få nogle af betydeligt højere kvalitet en den du har fået leveret fra din udbyder.

Teknologien er også vigtig

Hvis du har bredbånd, som er gravet ind for mange år siden, så er placeringen ofte rimelig tilfældig, hvorimod hvis du har fået gravet fibernet ind, så er det gjort for at give dig en internetforbindelse, og så er det ofte gravet ind lidt mere smart. Derudover så vil du med eksempelvis mobilt bredbånd, være nød til at placere den i nærheden af et vindue, da den får internet igennem luften med mobilforbindelsen. Hvis du er i tvivl om hvilke teknologier der findes på bredbånd og internet generelt, så kan du få et overblik på Mit-Bredbaand.dk. Dog skal du også lægge mærke til prisforskellene der er på de forskellige teknologier indenfor internet og lignende.

Drømmer du om at blive boligblogger?

(sponsoreret indhold)

Modeblogger, rejseblogger, morblogger, sundhedsblogger, madblogger og boligblogger – alt sammen kategorier der fylder vores feeds på diverse sociale medier. Er der en indretnings entusiast gemt i dig? Så kan det være du, i hvert fald på sigt, skal tage springet som professionel boligblogger. Læs meget mere i nedenstående afsnit.

Ja, det er faktisk muligt at leve af at blogge, selv her i lille Danmark. Langt de fleste succesfulde bloggere og influencers i det hele taget, har vundet frem ved at holde sig indenfor en bestemt niche. Hvis din store interesse er indretning, loppefund, DYI og lignende, så har du allerede sporet dig ind på, hvad din blog bør handle om. Man skriver nemlig altid klar bedst og mest passioneret om områder, man har en reel og personlig interesse for.

Start med at gøre dig selv klart, at det tager tid, hårdt arbejde og gåpåmod at slå igennem  som blogger. Find dig selv et passende og sigende blog-navn, skab et lækkert og tjekket design og brug så dine sociale medier så som Instagram og Facebook til at promovere din blog. Vær kritisk med dine billeder, brug tid på at redigere dem til perfektion, skriv fejlfrit og interessant og sørg for at holde dig til relevante emner for din valgte genre. Ideelt set bør du blogge mindst 2 gange i ugen for at fastholde læsernes interesse samt at tiltrække flere følgere.

Hvis du er ihærdig og dygtigt nok vil du formentlig efter en rum tid blive kontaktet af diverse virksomheder, der ønsker at lave et samarbejde med dig og din blog. Det kunne være omtale af et nyt designsamarbejde, en ny kollektion eller en ny gadget indenfor bolig-genren. Sig med fordel kun ja til samarbejder med brands, som du synes matcher din personlige stil – det gør dig og din blog langt mere troværdig i læsernes øjne.

Når det kommer til afregning af dine eventuelle samarbejder, så vær opmærksom på at tekstproduktion ikke nødvendigvis behøver at tillægges moms.

Flere steder på nettet kan du nemt finde faktura uden moms skabelon, så du sikrer dig, at dine fakturaer udsendes korrekt og professionelt.

Boligindretning på budget

(sponsoreret indhold)

Boligindretning kan hurtigt blive en dyr sag – især hvis budgettet ikke rækker særligt langt. Hver en krone skal udnyttes til sit yderste, og det er derfor vigtigt, at man forsøger at spare penge og plads, hvor det er muligt. Der er mange måder hvorpå man kan gøre lige netop de to ting. En af de første er ved at købe multifunktionsprodukter – altså produkter som indeholder flere funktioner og kan erstatte et andet produkt eller møbel. Der findes flere af disse slags produkter, men et af de mest populære er sovesofaen. Med en sovesofa får man en praktisk løsning i alle næsten henseender. Sovesofaen kan nemlig både anvendes som seng og sofa, og når man slår den sammen, sparer man nemt et par kvadratmeter, så der er mere plads i stuen eller på værelset. Den ekstra opbevaringsplads kan bruges til at gemme ting af vejen, så du kan spare endnu mere plads!

Boligindretning for studerende

Især studerende kan nyde godt af billige løsninger, når det kommer til boligindretning. Dette er også grunden til, at sovesofaen har fået sit faste plads på kollegieværelset eller i lejligheden. Ofte har studerende ikke særligt meget plads, når de flytter hjemmefra ind på et kollegieværelse eller i en lille lejlighed. Sovesofaen kan hurtigt give lidt ekstra plads i en et værelses, så der kan blive plads til venner og familie. På den måde undgår man også at skulle købe både seng og sofa. Men ikke kun studerende kan drage nytte af kompakte løsninger såsom sovesofaer. Men også i en almindelig lejlighed kan sovesofaer være en praktisk løsning – enten i stuen eller på ungdoms- eller børneværelset. Køb en sovesofa med chaiselong, som kan fungere både som sofa og som ekstra seng, når der er overnattende gæster.

Lån penge til køb af møbler

En anden udfordring, som mange står over for, når de flytter på budget, er manglen på penge. Derfor kan det ofte blive attraktivt at finansiere møbler i stedet for at købe dem med det samme. Her kan man med fordel se mod forhandleren og tage et lån her. Her vil du typisk kunne få et billigt lån med en lav rente, som du kan betale over en lang periode. På den måde deler du betalingen op i små bider, i stedet for at skulle betale for det hele på én gang. Dette er populær løsning, fordi de fleste ikke har råd til møbler når de flytter, da der skal betales for indskud, huslejer og andre omkostninger i forbindelse med flytning. Ved at låne penge sikrer man sig også, at man har råd til lige netop det møbel, som man ønsker sig mest. Så undgår man at skifte møblet ud foreløbigt, hvilket ligeledes kan blive omkostningsfuldt.

Empty purse
Empty purse

Boligindretning behøver ikke at være dyrt og besværligt – der er mange måder at spare penge på, når man køber ind til boligen på budget. Hovedreglen er, at man skal tænke funktionelt og økonomisk, når man køber. Hvor lang tid vil man have møblerne skal holde, og hvordan kan vi udnytte pladsen bedst?

Er du nogensinde stødt på en flot skraldespand?

(sponsoreret indhold)

Det er et mærkeligt spørgsmål, men et som mange lige skal tænke over, og selv man ikke skulle tro det, så vil svaret ofte være ja. For der er nemlig én skraldespand som i Danmark nærmest har opnået kult status, vi snakker selvfølgelig om VIPP skraldespanden.

Vipp har igennem tiden lanceret en masse til badeværelset såvel som køkkenet, og alt sammen ud fra den filosofi, at man skal tage udgangspunkt i såvel funktionen som formsproget. Selvom en designer ofte starter i det store, og første designer huset og (måske) efterfølgende de små detaljer – f.eks. som med stolene fra Wegner til rådhuset i København – så er det gået anderledes til hos Vipp. Her er man nemlig startet fra bunden, hvor man udviklede Vipp pedal-skraldespanden, og efterfølgende gik videre til resten af rummet.

Det er således sjovt at se på, hvorledes ét vellykket produkter – og dertilhørende brand – kan være med til at skabe en hel livsstilsvirksomhed. I da producere Vipp mange forskellige produkter, som er at finde i mange danske og udenlandske hjem. Men stadigvæk vil folk næsten altid nævne denne ”simple” skraldespand, hvis man spørger dem, om de kender til brandet Vipp.

Mulighederne med Vipp skraldespanden er mange, og designet er med årene blevet mere og mere ”løst”. Derfor kan du den dag i dag, finde rigtig mange forskellige udgaver heraf. Herunder har vi indsat en række af de sejeste designs. Da skraldespanden hvert år lanceres i nye kollektioner, så bliver det hurtigt til rigtig mange forskellige og flotte skraldespande.

p-appealing-vipp-trash-can-replacement-parts-vipp-trash-can-sale-vipp-trash-cans-vipp-trash-cans-on-ebay-westco-vs-vipp-trash-can-green-vipp-trash-can-buy-vipp-trash-can-vipp-trash-can-vipp-t vipp1 vipp images images-1 vipp-15-cph

Kan man finde Y-stolen på lagersalg?

(sponsoreret indhold)

Når det kommer til designikoner fra store danske designere som f.eks. Frtiz Hansen, Børge Morgensen, Arne Jacobsen og Hans J. Wegner, så er lagersalg ikke altid stedet at gøre dette. Men selvom det ikke altid er muligt at gør det ofte, så kan det sagtens lade sig gøre.

Y stolen

Grunden til at du godt kan være heldig at finde disse stole på lagerslag er, at de stadig bliver produceret i dag, og ikke alle på bestilling. Derfor vil der være varer der ikke bliver solgt, kollektionsprøver, demomodeller og meget andet. Alt sådan noget, som kan blive solgt på outlet/lagersalg.

Når det kommer til Y-stolen, så er dette en af de mest populære stole fra Hans J. Wegner i øjeblikket. Dette kan både være en fordel og en ulempe, når du skal finde den på sådanne lagersalg.

Pristjek på Y-stolen online

Hvis du står og skal købe Y-stolen lige nu, så kan du selvfølgelig ikke vente på et bolig outlet eller lagersalg. Derfor har vi kigget nette igennem for, at finde dig den bedste pris på stolen her i januar 2016.

  • IIlumsbolighus.dk = 5.098
  • Casanovafurniture.dk = 5.098
  • Livingshop.dk = 4.471 kr.
  • Olaifurniture.dk = 3 649 kr.
  • Buehojgaard.dk = 3.495 kr.

Der er således allerede en del penge at spare på, at finde den billigste pris online. Der vil muligvis være mulighed for, at prisen bliver billigere i løbet af januar, når konkurrencen på prisen bliver endnu hårdere.

stole

Et andet råd herfra skal være, at lade være med at kigge efter den ”mest” trendy designer stol – da prisen selvfølgelig vil være høj på denne, grundet efterspørgselen. Kig f.eks. forbi WegnerStol.dk og få et overblik over alle stole som Hans J. Wegner har designet, og som stadig bliver produceret i dag.

Fakta omkring Y-stolen

  • Produceret af Carls Hansen & Søn
  • Modelnavn er CH24 (CH for Carl Hansen)
  • Stolen blev design i 1949 (senere diverse tilrettelser)
  • Størrelsen er B: 55 cm, D: 51 cm, H: 76 cm
  • Stolen har en sædehøjde: 45 cm

Malede trapper

(sponsoreret indhold)

Maling har igennem tiden været en af de første gør-det-selv folket er gået til, hvilket også har fået mange nye boligbloggere til at hade det. Der er rigtig mange situationer hvori maling fungerer, men der er desværre også rigtig mange hvor det ikke gør. Jeg er helt sikker på, at der er rigtig mange der fortryder at have malet deres gamle Wegner stol, Fritz Hansen møbler eller noget tredje, da de pludselig blev populære i indretningen igen.

Men er det noget, som man ofte gerne må male, så er det trapper! Der findes et hav af grimme trapper i hele Danmark, og ofte kan de ændre hele rummet, hvis blot de fik lige maling. Selvfølgelig kan resultatet også være grimt, men dette hænger ofte mere sammen med farvevalget end noget andet.

For selvfølgelig skal du ikke vælge en neongul, når resten af rummet er i afdæmpet farve. Herved ikke sagt at farvene ikke må være drastiske, tværtimod, men derimod at du skal male trappen ud fra indretningen – og således vælge den rigtige farve.

Er der én type af trapper som bare egner sig mere til maling, så er det ”spiral trapper” – du ved de der runde trapper som snurrede omkring sig selv. Som du kan se på billederne herunder, så kan resultatet være rigtig flot. Lig især mærke til, at farvevalget i (næsten) alle situationer er påvirket af omgivelser.1 2 3 45 6

Køb møbler og boligtilbehør på loppemarked

(sponsoreret indhold)

Hvis du virkelige skal købe billigt boligtilbehør og møbler, så kan loppemarkeder være den helt rigtige mulighed. I Danmark er loppemarkederne blevet rigtig populære, og endnu vigtigere, det er blevet ”godkendt” at man køber sine møbler og boligtilbehør her. Man bliver således ikke længere set ned på, hvilket man har fundet disse på loppemarked, men snare bliver man spurgte omkring prise, hvilke loppemarked og hvordan man altid finder de gode ting. Det er blevet velset at være en god loppe-person, og finde alle de bedste loppefund.

Dette er selvfølgelig en positiv udvikling, da alle nu kan købe deres møbler og bolig tilbehør brugt – også selvom du faktisk har pengene til at købe nyt, men faktisk bare vil finde noget mere ”unikt”.

Hvis først man har besøgt et IKEA-hjem én gang, så finder man hurtigt ud af, at det ikke altid er sjovt at have alle sine møbler mv. fra ét sted – og ligne alle de andre. Der er intet galt med at benytte IKEA, Jysk og nogle af de andre store boligkæder, så længe man ikke køber alt i disse kæder.

Gør det selv

Følgende regler kan man benytte, hvis man ønsker at købe boligtilbehør og møbler fra de store boligkæder, uden at lande i ”fælden”:

Råd 1: Køb kun maksimalt ét stort møbel til ét rum.

Råd 2: Benyt altid kæderne som sidste udvalg, så har du fået alt det kun andre, andre steder fra.

Råd 3: Gå efter udgående produkter eller mindre populære produkter fra kæderne, da der er færre folk der har disse.

Råd 4: Vær ikke bange for, at lave om på produkterne fra boligkæderne. Disse er perfekte til DIY projekter til at skabe unikke produkter.

Ligesom IKEA og Jysk forsøger at overbevise os omkring, at man sagtens kan købe alt fra hjemmet hos dem, så er det omvendte også rigtigt. Du kan sagtens købes alt til dit hjem igennem loppemarkeder, genbrugsbutikker og ved hjælp af gør-det-selv projekter.

Rådet er herfra altid at forsøge at skabe et unikt hjem, fremfor at skabe et IKEA hjem.

Sådan køber du billigt boligtilbehør

(sponsoreret indhold)

Går man bare en smule op i indretning, så finder man hurtigt ud af, at det kan være en meget dyr hobby. Især hvis man forsøger at følge moden, som hele tiden kræver nye stilarter i hjemmet, så bliver det hurtigt dyr. Derfor vil vi i dette indlæg komme med en række tips til, hvordan man køber det billigste boligtilbehør.

Indretning

Følge vores tip herunder for, at få de billigste priser.

Tip #1: Spil webshops og fysiske butikker ud mod hinanden

Det sker ofte at de fysiske butikker hører at man kan få det billigere online, så det er sjældent denne vej det nytter. Men det er ikke særlig tit, at webshops hører det den anden vej.

Det kan være svært for webshoppen, at forklare hvorfor de skulle være dyre end en fysisk butik. Brug således tiden på, at finde en butik med det produkt du ønsker, og få webshoppen til at tilbyde en endnu billigere pris. Det kræver måske et par forsøg, men er det store genstanden som du skal købe, så kan det sagtens være tiden værd.

Tip #2: Tjek de gode tilbud- og outlet sektioner

Både de fysiske og online butikker har outlet sektioner, som i ny og nær bliver fyldt op med kollektionsprøver og demomodeller. Du finder en liste over de alle bolig outlets her, hvor du hurtigt kan finde dem som matcher dit behov.

Skærmbillede 2015-12-17 kl. 14.44.22

Ofte kan du få produkterne til en langt billigere pris, mod at der er enkelte ridser eller at det er en kollektionsprøve. Dette kan dog ofte være en fordel, da du således får noget mere unikt end alle de andre.

Tip #3: Begynd en blog omkring indretning

Hvis du har lysten og evnerne til at skrive, så har du muligheden for at begynde en blog, og på denne måde få gratis eller billige produkter. Ofte vil virksomhederne nemlig gerne have deres produkter fremvist og anmeldt, og vil gerne give produktet gratis imod en omtale.

Indretning 2

Det kræver selvfølgelig at du har evnerne og tiden til, at opbygge en blog med en publikum. Hvis du bliver stor nok, kan det dog godt betale sig i længden.

Tip #4: Tag kontakt til webshops eller producenterne

Ofte kan det være en ide, blot at tage kontakt direkte til webshops eller producenterne. Grunden hertil skal være, at høre dem, om de mangler nogle familier etc. til at teste deres nyeste produkter? Ofte får virksomhederne deres produkter testet på forhånd, og du kan være en af disse.

En anden situation hvor det giver mening, kan f.eks. være hvis der mangles billeder af produktet i brug, som f.eks. kan bruges til hjemmeside, nyhedsbrev eller sociale medier. Har du hjemmet og evnerne til at tage disse, kan dette ligeså være en mulighed.

Tip #5: Køb udenfor sæson

Selvom der ikke er særlig meget sæson for boligtilbehør og møbler, så er der dog stadig en smule. Dette skal du udnytte til din fordel ved, at købe de rigtige genstande på de rigtige tidspunkter.

Indretning 3

Det er svært at sige på hvilke tidspunkter, men der er blot perioder hvor f.eks. en sofa ikke sælger lige så godt. Det samme kan bruges med f.eks. farver. Er der f.eks. en farve som slet ikke er ”in” i perioden, så kan det være billigere at købe produkter i denne farve.